Nog 0 dagen tot music meeting 2021 Music Meeting Gorredijk

Over ons

Zet een aantal muziekliefhebbers bij elkaar, stel een grote hal beschikbaar, breng wat creatieve ideeën in en in combinatie met de steun van de sponsors ontstaat hèt muziek evenement van Gorredijk en omstreken: De Music Meeting Gorredijk!

Wat ooit begonnen is als “klein open podium” voor bands uit Gorredijk groeide uit tot een evenement wat bol staat van de muziek door landelijke en lokale bekende bands van hoog niveau.

Inmiddels kunnen we, met de 22ste jaargang in het vooruitzicht, al wel spreken over een historie. Deze historie gaat terug tot het jaar 1999 waarin een groep vrienden bedacht dat het wellicht leuk zou zijn om in de zomer een feestje te organiseren waarbij bands uit Gorredijk hun kunsten konden vertonen voor een publiek op meerdere podia. Dit bleek een gouden formule en sindsdien is de Music Meeting niet meer weg te denken.

In de loop der jaren ontwikkelde het evenement zich steeds verder ontwikkeld, ieder jaar opnieuw meer bands en ieder jaar met een hoger bezoekersaantal. De Music Meeting werd hiermee een begrip binnen de Gorredijkster kringen en inmiddels ver daarbuiten. Tijdens de editie van 2015 werd zelfs een record aantal bezoekers geteld van totaal ca. 4500 bezoekers verspreid over de vrijdag-, en zaterdagmiddag en vrijdag- en zaterdagavond. Hieruit blijkt al wel hoe muziek, cultuur en gezelligheid leeft!

In 2016 leek de Music Meeting ter ziele te gaan toen de organisatie bekend maakte af te treden en er geen opvolgers werden gevonden. Een aantal Gorredijkster ondernemers vond echter dat stoppen geen optie was en stak de handen uit de mouwen om in 2016 toch nog een Music Meeting te organiseren. Eenmalig werd van het eerste weekend van oktober afgeweken: op 29 oktober 2016 werd een 'back-to-basic'-programma neergezet. Een succes: zo'n 1300 bezoekers kwamen zich in sporthal Kortezwaag! 

Sinds het ontstaan van de Music Meeting wordt dit evenement georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij vormen gezamenlijk het bestuur en de onmisbare krachten om ieder jaar een heus festival neer zetten. 

Maar boven alles kan de Music Meeting niet zonder haar bezoekers die zorgen voor de gezelligheid en de sfeer. We verwachten jullie daarom ook dit jaar weer te zien.

Wil je weten wie er in de afgelopen jaren nog meer op de Music Meeting hebben gestaan? Klik hier voor het totale overzicht: Bands Music Meeting 1999 - 2016