Nog 0 dagen tot music meeting 2021 Music Meeting Gorredijk

Wanneer moet ik mij laten testen? En 4 andere vragen over de MM

Geplaatst op dinsdag 21 september 2021

Nog heel even wachten en dan is het tijd voor de Music Meeting Gorredijk Open Air. Een iets andere editie dan je gewend bent. Bijvoorbeeld omdat er entree moet worden betaald en het evenement buiten is. Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

1. Wanneer moet ik mij laten testen?

Wanneer je geen QR-code via CoronaCheck hebt. De QR-code krijg je nadat je bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of negatief bent getest. Ben je gevaccineerd of heb je een geldig herstelbewijs, dan is een coronatest dus niet nodig. Afhankelijk van het type vaccin krijg je 2 of 4 weken na je vaccinatie een QR-code. Op de site van de Rijksoverheid lees je hoe dat zit. Ga je je laten testen? Let dan op: de testuitslag is maximaal 24 uur geldig. Daarna vervalt de QR-code.  • Voorbeeld: Je test vrijdagavond om 20:00 uur. De uitslag is dan geldig tot zaterdagavond 20:00 uur. Je moet dan dus voor 20:00 uur door de entree zijn, zodat je een geldige QR-code kan laten scannen.Via testenvoortoegang.org kun je een afspraak inplannen voor een gratis sneltest. 

Heb je vragen over CoronaCheck en/of Testen voor Toegang? Je kunt je vragen stellen aan de helpdesks via CoronaCheck.nl en TestenvoorToegang.org.

2. Ik heb een vraag over mijn tickets. Kunnen jullie mij helpen?

Vragen over ticketing kun je het best stellen aan Guts. Zij verzorgen voor ons de ticketing. Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kun je via die site een bericht sturen. 


3. Kan ik het terrein af nadat ik binnen ben op het terrein?

Nee.

4. Waarom wordt er entree gevraagd en is het feest buiten?

Omdat we buiten meer bezoekers mogen ontvangen. Voor evenementen binnen gelden andere regels dan voor evenementen buiten. Vanwege de coronacrisis willen we de kosten voor het evenement meer spreiden en niet alleen bij sponsoren neerleggen.


5. Waarom vragen jullie om een QR-code?

Omdat dit moet om het feest door te laten gaan. Het is sinds 25 september verplicht om bij het organiseren van evenementen gebruik te maken van CoronaCheck. Doen we dit als organisatie niet, dan krijgen we geen toestemming om een Music Meeting te organiseren. Je kunt het hiermee oneens zijn, maar het heeft weinig zin dat te delen me de organisatie van de Music Meeting. Wij gaan (helaas) niet over de wetgeving die in Nederland geldt.