Nog 0 dagen tot music meeting 2021 Music Meeting Gorredijk

Nieuwe namen line-up 2014: KIM en Van Wieren

Geplaatst op maandag 19 mei 2014

We kunnen weer twee nieuwe namen bekend maken die op de line up van de Music Meeting staan.

KIM:
Ondanks dat iedereen in Gorredijk haar kent kreeg Kim Stolker landelijke bekendheid via het televisieprogramma Popstars, waar zij in 2010 in de finale stond. Ook deed ze mee met The Winner is, met het Fryske project “Dylan in het Frysk” en heeft ze inmiddels menig zaal plat gespeeld met een mix van eigen werk en van covers waarbij gegarandeerd het dak er af gaat!

Onlangs plaatste ze nog een nieuw nummer online “Soldiers without Stripes” waarmee Kim als singer songwriter menigeen verraste!

Van Wieren:
Het Friese Van Wieren is opgericht in 2005. In oktober 2005 wint Van Wieren de 15e editie van het prestigieuze Friese songfestival ”Liet”. De overwinning van het Friese songfestival heeft Van Wieren veel publiciteit opgeleverd.

Met de single “Nim dyn tiid” heeft Van Wieren in 2006 een singlecontract gesloten met platenmaatschappij Marista. De single is geproduceerd door Nico Outhuijse en Syb van der Ploeg. De single kwam onder de aandacht van de landelijke media.
In 2007 brengt Van Wieren het nummer Kâld fjoer uit. Bij het nummer wordt ook een videoclip opgenomen. De videoclip en het nummer staan wekenlang bovenaan in de regionale charts. In 2008 wordt het nummer Dûnsje van Van Wieren Kampanjeliet van de Praat Mar Frysk-Campagne. De campagne waar topmodel Doutzen Kroes ambassadrice van is. Van Wieren vertaald ook de wereldhit ‘One’ van U2. Op 27 december 2008 wint de band het Dialectpop Festival Nederland in Heinkenszand. Van Wieren wordt zowel door het publiek als de vakjury gekozen tot ’beste dialectband van Nederland’. In 2009 werkt Robbie mee aan het project ‘Cohen in het Fries’. Van deze productie wordt een zeer succesvolle cd/dvd gemaakt. Ter voorbereiding op de concerten van Guus Meeuwis in het Abe lenstra Stadion geeft Robbie Friese les aan Guus en vertaalt hij de nummer één hit ‘Het is een nacht’ in het Fries. De verrichtingen van Guus en Robbie zijn te zien in RTL Boulevard en te horen op Radio 538. Voor het project Fryslan4warchild schrijft Van Wieren het lied ‘Dyn Eagen’. In samenwerking met Omrop Fryslân wordt met dit lied en bijbehorende videoclip aandacht gevraagd voor Warchild.