Nog 0 dagen tot music meeting 2021 Music Meeting Gorredijk

Nog 3 weken te gaan

Geplaatst op zondag 16 september 2012

Gek idee eigenlijk, over 3 weken zijn we nu de laatste rommel aan het opruimen na hopelijk een geslaagd 2 daags feest. Dan hebben we een jaar aan voorbereidingen voltooid zien worden tot een festival van 2 avonden en 1 middag met een keur aan artiesten. Vreemd eigenlijk, iets waar je zo naar toe leeft is dan zo snel weer voorbij.

Maar zover is het gelukkig nog niet! Sterker nog, we hebben nog de nodige zaken te regelen alvorens we rustig op onze barkruk kunnen gaan zitten om te gaan genieten. Zeker in die laatste weken moet er nog best veel gebeuren. Gisteren zijn we aan de slag gegaan om de spandoeken op de meest tactische plekken in Gorredijk te plaatsen. Daarnaast worden morgen de posters opgehaald die bij de sponsoren langsgebracht worden en op alle zichtlocaties opgehangen kunnen worden. Het eerste persbericht is keurig geplaatst in de diverse media en komende week zal de advertentie te bewonderen zijn in de Woudklank.

Allemaal leuke dingen die we gedaan hebben en nog gaan doen. Maar ook voor het middagprogramma op de zaterdagmiddag Music Meets Kids presents; Kids got Talent, the Gorredijk edition zijn we nog druk in de weer. Met alle basisscholen wordt druk overleg gevoerd over de talenten per school en om heel eerlijk te zijn. Ik kijk ernaar uit om al die kids weer op dat enorme podium te zien met drumstellen, gitaren, danspasjes, zelf gemaakte liedjes en "good old" playback acts. Het getuigd van enorm veel lef en durf om voor zoveel mensen een act uit te voeren. Niets dan respect dus!

Natuurlijk zijn wij ook erg benieuwd naar de vrijdagavond. Dit is immers de eerste keer sinds het ontstaan van de Music Meeting 14 jaar geleden dat we naar 2 avonden gaan. Best spannend! We verwachten echter wel dat we ook op de vrijdag kunnen rekenen op een flink bezoekersaantal en waarom zouden de bezoekers ook niet komen. Het is immers gratis entree en even kijken kost niets. Daarnaast hebben we de routiniers Jan & Anny op de bühne staan die garant staan voor een zaal vol gezelligheid. Zelfs als je geen liefhebber bent van het oude BZN is het de moeite waard om te komen, temeer omdat we diezelfde avond ook Adri de Boer hebben staan met zijn fantastische Friese songs. En tja, als we er dan toch zijn kunnen we net zo goed nog even de twist uitvoeren wanneer de heren van Goodness! Gracious! spelen. Afgelopen jaar was dit al een groot succes en nu de mensen hier weten welke muziek er uit de speakers gaat klinken kan ik me niet voorstellen dat de voetjes op de vloer blijven staan. 

Net als bij kinderen mag je eigenlijk geen voorkeur hebben voor een avond of middag maar stiekem kijk ik wel enorm uit naar de zaterdagavond. Zeker met een aangepaste zaalindeling, een buitenterrein en de bands die komen spelen. Hoe zou Chickens go Mad klinken na 4 jaar niet op de Music Meeting te hebben gespeeld. De "Music Meeting Godfather" terug in de zaal! Maar ook Rodejo met hun country rock maakt me erg nieuwsgierig om nog maar te zwijgen over de onvervalste echte rock van The Quo coverband Quotation. Ik fluit nu al de hele dag het nummer "Whatever you want". 
Daar waar we vorig jaar nog iedereen met een rustig en relaxed gevoel naar huis lieten gaan door de gevoelige muziek van Van Dik Hout wordt de afsluiter van MM12 heel anders! Dit keer gaat iedereen vol energie de zaal uit na een 2 uren durend optreden van de Hermes House Band. Nu maar hopen dat ze "I will survive" gaan spelen...

Maar goed, het duurt nog 3 weken... Dit schrijvende hoor ik op de achtergrond vanuit de tuin de eerste muzieknoten weer klinken vanuit Terwispel waar het op dit moment groot feest is. Net als in Jubbega overigens met een zeer geslaagde Expansie 2012. Het begint alleen nog maar meer te kriebelen...

Tot over 3 weken op 5 & 6 oktober!