Nog 0 dagen tot music meeting 2021 Music Meeting Gorredijk

Het zit er weer op...

Geplaatst op maandag 3 oktober 2011

 

“Het zit er weer op!” Dat waren de eerste woorden die uitgesproken werden door de organisatie nadat de lampen in Sport- & Ontspanningscentrum aanvlogen na een fantastische avond Music Meeting Gorredijk. De organisatie kijkt terug op een goed verlopen en zeer druk bezochte 13e editie van dit “Gerdykster festival”.

Het Music Meeting weekend, startte dit jaar op vrijdag 30 september in Café Neys met een intiem optreden van Kim Stolker & Rik Dijkstra en Stennis. In een gezellig gevulde kroeg konden beide muzikanten alvast een voorproefje geven van wat er op de zaterdagavond plaats ging vinden op het grote podium.

Op zaterdagmiddag was het de beurt aan alle kinderen van Gorredijk om de vele aanwezige bezoekers te vermaken met hun talenten. Hieruit bleek wel hoeveel goede dansers, zangers, zangeressen en muzikanten Gorredijk rijk is. Het was dit jaar voor het eerst dat een dergelijke middag voor de kinderen werd georganiseerd maar dit was een goede greep. Het bezoekersaantal van de middag overtrof de verwachtingen van de organisatie. Zowel in de zaal als erbuiten (met dank aan het prachtige weer) waren activiteiten naast de optredens. De winnaars van deze editie zijn: 1. Ayla Poiesz , 2. Ewan Dijkstra en 3. Nynke van der Linden en Denise Wilts. Allen gefeliciteerd!

“En ek jûns wie it fergees”. Vanaf 20.00 uur gingen de deuren naar de zaal open en al snel liep de zaal vol. De 13e editie van de Music Meeting werd afgetrapt door de 3FM serious talent band “Audio Adam” die in no-time de zaal op zijn kop zette met de single “hands off me” en andere heerlijke nummers. Na 1 uur spelen werd het podium opgemaakt voor Stennis die hun 10-jarige jubileum bij ons op de Music Meeting kwamen vieren. En met succes! Covers werden afgewisseld met eigen werk van de band en de zaal genoot met volle teugen. Hierna was het de beurt aan echte Rock ’n Roll uit de jaren 50 en 60. De band Goodness! Gracious! deed oude tijden herleven en ook de bezoekers lieten zien dat zij de twist nog niet vergeten waren.

Dat de muziekstijlen snel kunnen variëren bleek een korte tijd later toen de gehele zaal ademloos stond te genieten van het tweetal Kim Stolker en Rik Dijkstra die onder andere Adele en “wild horses” van the Rolling Stones op een geheel eigen wijze uitvoerden.

Een succesvolle avond dient ook spetterend afgesloten te worden, wat zeker gelukt is met Van Dik Hout. Een volle zaal die luidskeels “Stil in mij” mee staat te schreeuwen bezorgde kippenvel bij menigeen. Na vele oude nummers maar ook nieuw werk eindigde deze 13e editie van de Music Meeting met een laatste toegift van deze fantastische band. Het is jammer dat een uurtje zo snel kan gaan…

Het was aanpoten voor de organisatie om alles op tijd klaar te krijgen, de sponsoractiviteiten af te ronden, billboards te plaatsen etc. Maar het was het waard! Als organisatie willen we daarom alle bezoekers enorm bedanken voor de massale aanwezigheid.

Daarnaast bedanken we de scholen van Gorredijk voor het middagprogramma: OBS de Vlieger, OBS de Tsjerne, OBS de Trimbeets, PCBS de Librije, OBS de Flambou en de Burgemeester Harmsmaschool.

Last but not least willen we graag al onze sponsoren bedanken voor de financiële en materiële steun die zij hebben geboden. Zonder hen was het nooit gelukt om een dergelijk evenement te organiseren.

THANKS!